Vranjansko grozdje za dobro vino, vino iz vranja, grozdje iz vranja

Vranje, i generalno hrana i piće u Vranju i okolini, je dobra? Treba se degustirati? Gde je degustirati? Pa jedan od odgovora je u Južnoj Srbiji. Hrana i piće iz Vranjskog regiona, u južnoj Srbiji, su odličnii za jelo i gledanje. Ukoliko govorimo o proizvodnji vina u Vrnaju i okolini treba istaći da je ovo drevno vinogradarsko područje. Veliki broj sunčanih dana, suv vazduh i briga o prirodi su odlični za proizvodnju groždja. To je jedan od razloga za proizvodnju vina svih ovih godina. U Vranju i okolini se proizvodnjom vina bavi veliki broj proizvodjača.

U vreme proslava, uobičajeno je da se slavi sa velikom količinom alkohola. U Srbiji je to Srpska Rakija. Svako domaćinstvo je ponosno na svoju porodičnu proizvodnju. Ali ukoliko govorimo o većoj proizvodnji rakije u ovom regionu, ima nekoliko poznatih vrsta rakija koje se prave od šljive, jabuke i groždja. Obavezno ih probajte ako ste u ovom delu južne Srbije

Vranje, specijaliteti i uživanje

Srpska rakija od sljive sljivovica vranje, rakija sljivovica vranje, vranjanska rakija

Hrana u Vranju je veoma poznata. Lokalni stanovnici vole da uzivaju u hrani i piću i zabavi. Poznate su pite iz Vranja i okoline. Od njih je najpoznatija Samsa. A postoji jos nekoliko vrsta pita. Spanać, pita sa sirom, hrstava i ukusna će Vam se toliko svidjati da ćete uvek želeti još. Pored pita ovde možete jesti i mnoge druge vrste jako ukusne hrane, slane, začinjene, slatke, kakve god želite. Uostalom, videćete i sami kada dodjete u Vranje.


Kontaktirajte nas